Alle Recepten

  • Alles
  • Bijgerecht
  • Fruit
  • Groenteschotel
  • Hoofdgerecht
  • Nagerecht
  • Salade
  • Snack
  • Soep

Babi Ketjap

Babi Ketjap is gestoofd varkensvlees in een kruidige, zoete saus. De unieke smaak krijgt het gerecht van de geurige steranijs. Bijzonder mild voor Indonesische begrippen.

Roedjak Manis (Rujak Manis)

Roedjak Manis is een salade van verse stukken fruit met een pittige (echt pittig!) zoet-zure saus. Supersmakelijk als side-dish bij een BBQ of als tussendoortje. En gezond, ook nog.

Ikan bakar

Gegrilde vis, ofwel ikan bakar, is een op Balinese manier geroosterde vis die zijn kruidige smaak dankt aan de heerlijke boemboe.

Gefrituurde tahoe met judasoren en zeewier

Jamur kuping hitam zijn zwarte zwammen of judasoren in het Indonesisch. Voor dit gerecht combineer ik ze met gefrituurde tahoe, zeewier, knoflook en bosui. Dat geeft een pure, herfstachtige smaak. En wat denk je? Judasoren zijn ook nog eens heel gezond.

Batjang

Van oorsprong Chinees gerecht dat mateloos populair is als streetfood in Indonesië. Hier kennen we het onder de naam dumplings. Het hoofdbestanddeel is kleefrijst (ketan) en er zijn talloze versies met verschillende vullingen.

Toemis tahoe tempeh peteh

Toemis Tahoe Tempeh Peteh is helemaal vegan, zoet en pittig. Toemis betekent roerbak. Dit gerecht kun je maken met allerlei soorten groenten zoals courgette, aubergine, spitskool, paksoi of wilde spinazie.

Sambal Goreng Boontjes

Sambal Goreng boontjes is een heerlijk vegan gerecht van sperziebonen in mild-pittige kokos. De kenmerkende smaak is de combinatie van salam, laos en sereh.

Oerap

Oerap is een kruidig vegetarisch gerecht van gestoomde groenten en geraspte kokos. Het is mild-pittig van smaak. Lekker te combineren met rijst en emping.

Karedok

Karedok is een knapperige (maaltijd)salade met spitskool en taugé die zijn frisse smaak ontleent aan de pittige boemboe van pinda’s en kentjoer.

Empal

Een explosie van smaak, dat is empal. Het malse rundvlees wordt eerst gestoofd in een kruidige boemboe, en daarna gefrituurd. Om de smaak er helemaal in te bakken, als het ware.

Nasi Goreng

Nasi goreng (gebakken rijst) maak je met restjes van de vorige dag. Een kliekje rijst met vlees of kip en groenten. Lekker met een spiegelei, sateh en atjar

Rendang

Rendang is in 2011 uitgeroepen tot populairste gerecht ter wereld. Rendang is een stoofgerecht van rundvlees in een kokossaus met heerlijke geurige kruiden.

Rawon Sapi

Rawon is een runderstoof of soep met een exotische smaak afkomstig van Surabaya, Oost-Java. De smaak en zwarte kleur komen van de kluweknoot.

Lemper ajam

Lemper is een rijstrol gemaakt van ketan (kleefrijst) met een hartige vulling van kippenvlees, gehakt, vis of vegetarisch. Je kunt de lemper in een pisangblad of in folie rollen.

Pepesan

Pepesan is een pittig visgerecht uit de oven van verse makreel dat zijn verfijnde smaak dankt aan kemirinoten, kemangiblad (een soort basilicum) en limoenblad.

Ajam Pedis

Ajam pedis is een oude bekende uit de Indonesische keuken. Ik heb er een eigen variant op gemaakt, die net wat frisser is dan het oorspronkelijke gerecht.

Guleh

Guleh is een kruidig stoofgerecht van rundvlees en komt oorspronkelijk uit Padang. Guleh wordt ook wel gemaakt met kambing (geit) of domba (lam).

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leeg