Sambal Goreng Boontjes

Sperziebonen in kokossaus met salam, laos en sereh

Sambal Goreng Boontjes

4.45 van 9 beoordelingen
Hé een Sambal Goreng gerecht! Welke 3 kruiden mogen in dit recept niet ontbreken? Juist! Salam, Laos en Sereh! Hiervoor gebruik je bijna dezelfde kruiden als bij de Sambal goreng telor (ei) met het verschil dat we nu met boontjes koken en niet met eieren en bij dit gerecht gebruiken we geen kemirinoten en gebruiken we palm suiker. Dus same, same but different Laten we beginnen.
Recept afdrukken
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 9 minuten
Totaal 29 minuten
Gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Diet: Vegan, Vegetarian
Tags: kruidig, mild pittig, romig
Porties: 4
calorieën: 284kcal

Ingrediënten

Benodigdheden

(4 personen)

  • 400 gr sperziebonen (gebroken)
  • 5 el olie
  • 1 ui groot
  • 4 knoflooktenen
  • 2 rode lombok (als de peper erg pittig is gebruik je één rode peper en laat je de zaadjes erin zitten
  • 4 dahoen salam
  • 5 cm laos
  • 2 sereh stengels (citroengras)
  • 200 ml santen
  • 1 vleestomaat
  • 2 tl tomatenpuree
  • 40 gr palmsuiker
  • zout naar smaak
  • water

Instructies

  • Kook de sperziebonen in een pan ruim water met wat zout in vijf minuten beetgaar.
  • Uitlekken in een vergiet en zet het even weg.
  • Pel de uien en versnipper
  • Pel de knoflook en fijn snijden
  • Was de rode pepers en snij de ringen schuin
  • Schil de laos dun en fijn pletten of heel fijn hakken
  • Snij de serehstengels in 2 of 3 korte stengels
  • snij de tomaat in kleine partjes
  • Doe de olie in een pan op groot vuur en fruit de uien, knoflook, rode pepers, de salam, laos en sereh (ongeveer, 5 minuten) tot het lichtbruin is, voeg de tomaatpartjes, tomatenpuree, suiker en zout naar smaak toe. Fruit de sperziebonen ongeveer 5 minuten mee en voeg als laatste al roerende de santen toe. Zet het vuur op klein en laat het geheel nog doorsudderen totdat het sap wat is opgedroogd.

Voedingswaarde

Calorieën: 284kcal (14%) | Koolhydraten: 29g (10%) | Eiwit: 5g (10%) | Vet: 19g (29%) | Verzadigd vet: 15g (94%) | Cholesterol: 0mg | Natrium: 41mg (2%) | Kalium: 590mg (17%) | Vezels: 5g (21%) | Suiker: 15g (17%) | Vitamine A: 960IU (19%) | Vitamine C: 51.7mg (63%) | Calcium: 68mg (7%) | IJzer: 2.9mg (16%)
Voedingswaarde
Sambal Goreng Boontjes
Hoeveelheid per portie
Calorieën 284 Calorieën van vet 171
Percentage ADH*
Vet 19g29%
Verzadigd vet 15g94%
Cholesterol 0mg0%
Natrium 41mg2%
Kalium 590mg17%
Koolhydraten 29g10%
Vezels 5g21%
Suiker 15g17%
Eiwit 5g10%
Vitamine A 960IU19%
Vitamine C 51.7mg63%
Calcium 68mg7%
IJzer 2.9mg16%
* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid op basis van 2000 kcal/dag.

Deze post delen?

Facebook
Instagram
WhatsApp
Copy link
URL is succesvol gekopieerd!

De Culinaire Hotlist

Over Tante Lin

Hallo lieve koks en kokkinnen! Eens per maand stel ik een lijst samen met het lekkerste en leukste nieuws. Mijn Culinaire Hotlist is natuurlijk helemaal gratis en voor niets. Want

eten + delen = keukengeluk. Ja, waar of niet? Vul hieronder snel je naam en e-mailadres in en ik zet je per direct op de hotlist!

    0
      0
      Winkelmand
      Je winkelmand is leeg