Gefrituurde tahoe met judasoren en zeewier
Jamur kuping hitam (zwarte zwammen of judasoren)
Tahoe met judasoren en zeewier
Jamur kuping hitam zijn zwarte zwammen of judasoren in het Indonesisch. Gedroogd kun je ze bijna overal voor gebruiken. Van zichzelf hebben ze geen overdreven sterke smaak, maar ze ruiken heerlijk nootachtig. En wat denk je? Ze zijn nog heel goed voor je ook. Vooral als je een te hoog cholesterolgehalte hebt. Ik maakte er een wokgerecht mee, met zeewier en tahoe. Echt lekker met gewone witte rijst en... edamame in de peul gekookt.
Recept afdrukkenPorties: 3
calorieën: 281kcal
Ingrediënten
- 375 gr tahoe
- 15 gr judasoren gedroogd
- 15 gr zeewier gedroogd
- 4 knoflooktenen
- 60 gr bosui
- 140 gr wortels
- 1 groene lombok
- 3 el sesamolie
- ¼ tl witte peper gemalen
- 2 el soy sauce
- 2 tl rijstazijn
- zout naar smaak
- ½ l zonnebloemolie om de tahoe te frituren
Instructies
- Laat de tahoe uitlekken en verpak in keukenpapier of een schone theedoek (min. 30 minuten).
- Snij de tahoe in gelijke lange platte blokken van 5 x 7 cm.
- Bak de tahoe in olie totdat het half bruin is.
- Haal de tahoe uit de olie en zet het weg.
- Verhit de sesamolie en bak knoflook, wortelen, groene peper en bosui.
- Als de wortels en de knoflook glazig zien voeg je de judasoren en het zeewier toe.
- Voeg soy sauce, rijstazijn, gemalen peper en zout naar smaak toe.
- Hussel alles door elkaar op klein vuur (5 minuten).
Notities
Tip: serveer dit gerecht in een bowl met witte rijst en een schaal gezouten edamame peultjes.
Voedingswaarde
Serving: 220g | Calorieën: 281kcal (14%) | Koolhydraten: 14g (5%) | Vet: 20g (31%) | Verzadigd vet: 3g (19%) | Meervoudig onverzadigd vet: 9g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Cholesterol: 1mg | Natrium: 764mg (33%) | Kalium: 264mg (8%) | Vezels: 5g (21%) | Suiker: 4g (4%) | Vitamine A: 8256IU (165%) | Vitamine C: 12mg (15%) | Calcium: 200mg (20%) | IJzer: 2mg (11%)
Voedingswaarde
Tahoe met judasoren en zeewier
Hoeveelheid per portie (220 g)
Calorieën 281 Calorieën van vet 180
Percentage ADH*
Vet 20g31%
Verzadigd vet 3g19%
Meervoudig onverzadigd vet 9g
Enkelvoudig onverzadigd vet 7g
Cholesterol 1mg0%
Natrium 764mg33%
Kalium 264mg8%
Koolhydraten 14g5%
Vezels 5g21%
Suiker 4g4%
Vitamine A 8256IU165%
Vitamine C 12mg15%
Calcium 200mg20%
IJzer 2mg11%
* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid op basis van 2000 kcal/dag.
Deze post delen?
De Culinaire Hotlist
Hallo lieve koks en kokkinnen! Eens per maand stel ik een lijst samen met het lekkerste en leukste nieuws. Mijn Culinaire Hotlist is natuurlijk helemaal gratis en voor niets. Want
eten + delen = keukengeluk. Ja, waar of niet? Vul hieronder snel je naam en e-mailadres in en ik zet je per direct op de hotlist!