Oerap

Mild-pittige groenteschotel met kokos

Oerap (urap)

4.75 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Voorbereiding 20 min
Bereiding 25 min
Totaal 45 min
Gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Porties: 4 personen
calorieën: 418kcal

Ingrediënten

Boodschappenlijst

  • 125 gr taugeh
  • 150 gr sperziebonen
  • 150 gr spitskool
  • 150 gr wortelen
  • 3 dahoen djeroek (limoenblad)
  • 1 djeroek poeroet
  • 100 gr geraspte kokos
  • 5 sjalotjes
  • 4 knoflook
  • 3 rode rawits (mag meer, lekker pedis)
  • 2 cm. kentjoer (of een eetlepel kentjoerpoeder)
  • 1 tl koenjit (kurkuma)
  • 1 el palmsuiker
  • 1 tl trassi (pasta of gedroogd)
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl zout (naar smaak)

Instructies

Voorbereiding urap

  • Maak de taugé schoon. Dat wil zeggen: staartjes verwijderen. Het bruine sliertje haal je eraf. Sowieso goed om te doen, want zo blijft taugé langer vers. Let op: de taugé niet mee stomen met de overige groenten!
  • Sperziebonen schoonmaken en snijden in lengtes van 3 tot 5 cm.
  • Snijd de spitskool in dunne repen.
  • Snijd de wortelen over de lengte in vieren en snijd op lengte tussen 3 en 5 cm.
  • Pers de limoen en bewaar het sap.

Boemboe met kokos bereiden

  • Knoflook rawits, en uien fijn snijden.
  • Samen met zout, suiker, kentjoer, koenjit en trassi pletten en malen in een vijzel of met een staafmixer.
  • Fruit de boemboepasta samen met de limoenblaadjes totdat het geheel goudbruin is.
  • Voeg de geraspte kokos toe. Even mee omroeren, in een minuut of twee moet het alles weer mooi goudbruin zijn. Besprenkel het mengsel met de limoensap en roer de boel goed door elkaar. Neem de pan van het vuur.

Maak er urap van

  • Stoom of blancheer de sperziebonen, de spitskool en de wortelen. Ze zijn precies lekker als ze beetgaar zijn. Voeg de taugé bij de gestoomde groenten en het kokosmengsel in de wok. Hussel alles goed door elkaar. Als je overal kokos ziet is het goed.
  • Naar smaak eventueel nog wat zout en/of suiker toevoegen. Koud opdienen, lekker fris!

Notities

#urap #vegetarisch #groenten #kokos #boemboe #indofood #asiankitchen #aziatischekeuken #instafood #tantelin #indonesia #bali #foodphotography #foodie #indogirl #food

Voedingswaarde

Calories: 418kcal (21%) | Carbohydrates: 36g (12%) | Protein: 7g (14%) | Fat: 30g (46%) | Saturated Fat: 16g (100%) | Cholesterol: 14mg (5%) | Sodium: 684mg (30%) | Potassium: 752mg (21%) | Fiber: 10g (42%) | Sugar: 16g (18%) | Vitamin A: 6945IU (139%) | Vitamin C: 77mg (93%) | Calcium: 100mg (10%) | Iron: 2.8mg (16%)
Nutrition Facts
Oerap (urap)
Amount Per Serving
Calories 418 Calories from Fat 270
% Daily Value*
Fat 30g46%
Saturated Fat 16g100%
Cholesterol 14mg5%
Sodium 684mg30%
Potassium 752mg21%
Carbohydrates 36g12%
Fiber 10g42%
Sugar 16g18%
Protein 7g14%
Vitamin A 6945IU139%
Vitamin C 77mg93%
Calcium 100mg10%
Iron 2.8mg16%
* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid op basis van 2000 kcal/dag.

Deze post delen?

De Culinaire Hotlist

Over Tante Lin

Hallo lieve koks en kokkinnen! Eens per maand stel ik een lijst samen met het lekkerste en leukste nieuws. Mijn Culinaire Hotlist is natuurlijk helemaal gratis en voor niets. Want

eten + delen = keukengeluk. Ja, waar of niet? Vul hieronder snel je naam en e-mailadres in en ik zet je per direct op de hotlist!

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leeg