Rendang

Stoof van rundvlees in pittige kokossaus

Rendang Sapi

4.80 van 5 stemmen
Rendang is gekozen tot meest populaire gerecht ter wereld. Van oorsprong een gerecht uit de Minangkabau-cultuur, dat werd geserveerd bij ceremoniële gelegenheden, of om gasten te eren tijdens feestelijke gelegenheden. Je kunt je afvragen hoe zo'n lokaal gerecht ooit tot favoriet van de wereld kon worden gekozen. Dat moet welhaast de unieke combinatie van ingrediënten komen, en de slow cooking methode die alle specerijen optimaal op elkaar en het vlees laten inwerken.
Recept afdrukken
Voorbereiding 40 min
Bereiding 2 uur 30 min
Totaal 3 uur 10 min
Gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Tags: kemiri, koenjit, kokos, Minangkabau, populairste gerecht ter wereld, runderstoofschotel, rundvlees, west-sumatra
Porties: 4
calorieën: 680kcal

Ingrediënten

Boodschappenlijst

Instructies

Voorbereiding:

  • -Snijd het vlees in royale dobbelstenen.
  • Kemirinoten. Die vragen wat voorbereiding. Ze moeten eerst 10 minuten in de oven, op 160 graden tot de nootjes goudbruin zijn. Kemiri maakt de saus dikker en hartiger. En echt veel lekkerder!
  • Pel en snipper de rode ui.
  • De teentjes knoflook ook pellen en in schijfjes snijden.
  • Snijd de rode pepers fijn. Met of zonder pitjes? Dat moet je zelf beslissen. Hoe meer pitjes, hoe scherper (pedis) de rendang!
  • Schil de koenjitwortel en snijd in schijfjes.
  • Laoswortel dun schillen en ook in schijfjes snijden.
  • Verzamel alle ingrediënten in je cobek (of in een kom die groot genoeg is voor je staafmixer). Plet, kneus en maal alle ingrediënten tot een smeuïge pasta. Dat is de boemboe voor de rendang.
  • Fruit de boemboe samen met het salamblad, suiker en zout in 5 minuten goudbruin. Voeg de geraspte kokos toe bak nog 3 minuten door.
  • Voeg het vlees erbij. Als het lichtbruin is doe je er genoeg water bij zodat het geheel onder water staat.
  • Laat de boel nu ongeveer 2,5 uur sudderen. Af en toe roeren en zo nodig water toevoegen. Een kwartiertje voor het opdienen de kokosmelk toevoegen en blijven roeren totdat het wat is ingedikt.

Notities

#rendang #rundvlees #stoofvlees #stoofpot #boemboe #indofood #asiankitchen #aziatischekeuken #instafood #instacook #tantelin #indonesia #bali #foodphotography #foodie #indogirl #food

Voedingswaarde

Calories: 680kcal (34%) | Carbohydrates: 14g (5%) | Protein: 31g (62%) | Fat: 57g (88%) | Saturated Fat: 25g (156%) | Cholesterol: 77mg (26%) | Sodium: 79mg (3%) | Potassium: 779mg (22%) | Fiber: 2g (8%) | Sugar: 5g (6%) | Vitamin A: 215IU (4%) | Vitamin C: 38.7mg (47%) | Calcium: 53mg (5%) | Iron: 5mg (28%)
Nutrition Facts
Rendang Sapi
Amount Per Serving
Calories 680 Calories from Fat 513
% Daily Value*
Fat 57g88%
Saturated Fat 25g156%
Cholesterol 77mg26%
Sodium 79mg3%
Potassium 779mg22%
Carbohydrates 14g5%
Fiber 2g8%
Sugar 5g6%
Protein 31g62%
Vitamin A 215IU4%
Vitamin C 38.7mg47%
Calcium 53mg5%
Iron 5mg28%
* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid op basis van 2000 kcal/dag.

Deze post delen?

De Culinaire Hotlist

Over Tante Lin

Hallo lieve koks en kokkinnen! Eens per maand stel ik een lijst samen met het lekkerste en leukste nieuws. Mijn Culinaire Hotlist is natuurlijk helemaal gratis en voor niets. Want

eten + delen = keukengeluk. Ja, waar of niet? Vul hieronder snel je naam en e-mailadres in en ik zet je per direct op de hotlist!

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leeg