Empal

Gefrituurd stoofvlees van mals rund

Empal van rundvlees

4.86 van 7 beoordelingen

Recept afdrukken
Voorbereiding 2 uur 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totaal 3 uur
Gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Porties: 4
calorieën: 308kcal

Ingrediënten

  • 600 gr stoofvlees
  • 2 runderbouillonblok
  • 6 knoflook
  • 2 tl tamarinde pasta (of 100 ml natuurazijn)
  • 1,5 el ketoembar (korianderzaad)
  • zout
  • ½ l olie

Instructies

  • Snijd het vlees in grove stukken van ongeveer 5-6 cm. Doe het vlees in een pan water samen met de bouillonblokjes. Zorg dat het vlees helemaal onder water staat.
  • Knoflook en korianderzaad vijzelen en vermengen met de tamarindepasta of azijn. Voeg dit papje (boemboe) toe aan het vlees
  • Sudder het vlees zacht (ca. 2,5 uur). Voeg regelmatig water toe.
  • Als het vlees zacht is geworden uit de pan halen, op een schaal of bord leggen, beide kanten bestrooien met zout, gemalen ketoembar en besprenkelen met citroensap. Aluminiumfolie erover en laat het minimaal een uur intrekken.
  • Het vlees plat slaan met een oelekan of vleeshamer en vervolgens in de hete olie bruin bakken.
  • De Empal is nu klaar om te worden geserveerd

Notities

#sapi #rundvlees #java #suddervlees #empal #ketoembar #genieten #tomaten #sambal #bakken #knoflook #enak #smakelijk #website #tantelin #indofood #instacook #indischeten #indisch #indischekeuken #koken #gezond #gezondeten #lekkereten #weetwatjeeet #indischerecepten #powerfood

Voedingswaarde

Calorieën: 308kcal (15%) | Koolhydraten: 4g (1%) | Eiwit: 33g (66%) | Vet: 16g (25%) | Verzadigd vet: 3g (19%) | Cholesterol: 93mg (31%) | Natrium: 86mg (4%) | Kalium: 575mg (16%) | Vezels: 1g (4%) | Suiker: 2g (2%) | Vitamine C: 1.8mg (2%) | Calcium: 53mg (5%) | IJzer: 3.6mg (20%)
Voedingswaarde
Empal van rundvlees
Hoeveelheid per portie
Calorieën 308 Calorieën van vet 144
Percentage ADH*
Vet 16g25%
Verzadigd vet 3g19%
Cholesterol 93mg31%
Natrium 86mg4%
Kalium 575mg16%
Koolhydraten 4g1%
Vezels 1g4%
Suiker 2g2%
Eiwit 33g66%
Vitamine C 1.8mg2%
Calcium 53mg5%
IJzer 3.6mg20%
* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid op basis van 2000 kcal/dag.

Deze post delen?

Facebook
Instagram
WhatsApp
Copy link
URL is succesvol gekopieerd!

De Culinaire Hotlist

Over Tante Lin

Hallo lieve koks en kokkinnen! Eens per maand stel ik een lijst samen met het lekkerste en leukste nieuws. Mijn Culinaire Hotlist is natuurlijk helemaal gratis en voor niets. Want

eten + delen = keukengeluk. Ja, waar of niet? Vul hieronder snel je naam en e-mailadres in en ik zet je per direct op de hotlist!

    0
      0
      Winkelmand
      Je winkelmand is leeg