Nasi Goreng

Gebakken duizend-dingen-rijst

Nasi goreng is gebakken rijst met groenten

Nasi goreng

4.50 van 2 stemmen
Nasi goreng is gebakken rijst. De variaties die je kunt bedenken zijn eindeloos. Nasi goreng maak ik soms met vlees en soms met garnalen, of soms met garnalen en vlees. Alles kan. Wat er in gaat bepaal jij.
Recept afdrukken
Voorbereiding 10 min
Bereiding 10 min
Voorkoken rijst 30 min
Gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Porties: 4
calorieën: 411kcal

Ingrediënten

Benodigdheden:

  • 200 g rijst
  • 5 el olijfolie
  • 250 g kipfilet
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 2 ui
  • 4 knoflooktenen
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode lombok gebruik gerust meer pepers als je van pittig houdt
  • 1 tl trassi
  • ½ el suiker
  • 1 el ketjap manis
  • zout naar smaak

Instructies

  • Rijst koken en laten afkoelen, de rijst leent zich het best voor nasi goreng als het goed droog is. Nog beter is een kliekje rijst gebruiken van de vorige dag.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes
  • Snipper de uien en snij fijn
  • Snijd de knoflook fijn
  • Snijd de bosuitjes in kleine ringen
  • Snijd rode peper in kleine ringen
  • Maak de uien, de knoflook en de rode peper fijn met een cobek (vijzel) of foodprocessor
  • Verhit de olie en voeg de fijn gemaakte uien, knoflook en rode peper toe
  • Als het geheel glazig is voeg je de spekblokjes en de kipfilet toe totdat het lichtbruin is
  • Bak de trassi mee met het geheel
  • Als het vocht verdampt is voeg dan de bosuitjes toe
  • meng de gekookte rijst door het geheel. Niet alle rijst tegelijk maar beetje bij beetje en blijven husselen. Voeg toe zout naar smaak en ketjap. Hussel alles door elkaar totdat de ketjap door het geheel is vermengd. Zorg dat er geen klonten rijst meer zijn.

Notities

Tip: nasi goreng serveren met een gebakken ei, saté, atjar en wat krupuk.

Voedingswaarde

Calories: 411kcal (21%) | Carbohydrates: 47g (16%) | Protein: 31g (62%) | Fat: 10g (15%) | Saturated Fat: 5g (31%) | Cholesterol: 87mg (29%) | Sodium: 1030mg (45%) | Potassium: 433mg (12%) | Fiber: 1g (4%) | Sugar: 3g (3%) | Vitamin A: 185IU (4%) | Vitamin C: 23mg (28%) | Calcium: 40mg (4%) | Iron: 1mg (6%)
Nutrition Facts
Nasi goreng
Amount Per Serving
Calories 411 Calories from Fat 90
% Daily Value*
Fat 10g15%
Saturated Fat 5g31%
Cholesterol 87mg29%
Sodium 1030mg45%
Potassium 433mg12%
Carbohydrates 47g16%
Fiber 1g4%
Sugar 3g3%
Protein 31g62%
Vitamin A 185IU4%
Vitamin C 23mg28%
Calcium 40mg4%
Iron 1mg6%
* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid op basis van 2000 kcal/dag.

Deze post delen?

De Culinaire Hotlist

Over Tante Lin

Hallo lieve koks en kokkinnen! Eens per maand stel ik een lijst samen met het lekkerste en leukste nieuws. Mijn Culinaire Hotlist is natuurlijk helemaal gratis en voor niets. Want

eten + delen = keukengeluk. Ja, waar of niet? Vul hieronder snel je naam en e-mailadres in en ik zet je per direct op de hotlist!

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leeg