Rode lombok
Spaanse rode peper
Rode lombok
Spaanse rode peper
Wat weet je nog niet over peper? De Spaanse rode peper ken je zeker. In Indonesië heet-ie lombok en hij is er in rood en groen. Het lijkt wel of ze alsmaar vleziger worden, en steeds minder pittig. Vooral in de supermarkt lijken ze tegenwoordig eerder op kleine puntpaprikaatjes dan op de ouderwetse Spaanse pepertjes waar iedereen vroeger héééél voorzichtig mee was. Of proeven we het gewoon minder, omdat we tegenwoordig veel meer gewend zijn pittig te eten? Als je echt van pittig houdt kun je ook Rawits gebruiken in plaats van lombok. Als je echt een daredevil bent is de beruchte madame Jeanette misschien je ding. Dik zul je er niet snel van worden want 100 gram lombok bevat slechts 40 kCal.
Heb je wat aan deze informatie?
Als je deze pagina op mijn website de moeite waard vindt, wil je me misschien ook wel volgen op Facebook en Instagram. Of deel de pagina via WhatsApp, of met een link. Daar maak je mij in elk geval heel blij mee!
Recepten met Rode lombok
Deze post delen?
De Culinaire Hotlist
Hallo lieve koks en kokkinnen! Eens per maand stel ik een lijst samen met het lekkerste en leukste nieuws. Mijn Culinaire Hotlist is natuurlijk helemaal gratis en voor niets. Want
eten + delen = keukengeluk. Ja, waar of niet? Vul hieronder snel je naam en e-mailadres in en ik zet je per direct op de hotlist!