Rode lombok

Spaanse rode peper

Rode lombok

Spaanse rode peper

Wat weet je nog niet over peper? De Spaanse rode peper ken je zeker. In Indonesië heet-ie lombok en hij is er in rood en groen. Het lijkt wel of ze alsmaar vleziger worden, en steeds minder pittig. Vooral in de supermarkt lijken ze tegenwoordig eerder op kleine puntpaprikaatjes dan op de ouderwetse Spaanse pepertjes waar iedereen vroeger héééél voorzichtig mee was. Of proeven we het gewoon minder, omdat we tegenwoordig veel meer gewend zijn pittig te eten? Als je echt van pittig houdt kun je ook Rawits gebruiken in plaats van lombok. Als je echt een daredevil bent is de beruchte madame Jeanette misschien je ding. Dik zul je er niet snel van worden want 100 gram lombok bevat slechts 40 kCal.

Nutrition Facts
Rode lombok
Amount Per Serving
Calories 40 Calories from Fat 9
% Daily Value*
Fat 1g2%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 9mg0%
Potassium 322mg9%
Carbohydrates 9g3%
Fiber 2g8%
Sugar 5g6%
Protein 2g4%
Vitamin A 952IU19%
Vitamin C 144mg175%
Calcium 14mg1%
Iron 1mg6%
* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid op basis van 2000 kcal/dag.

Heb je wat aan deze informatie?

[Sassy_Social_Share]

Recepten met Rode lombok

Deze post delen?

De Culinaire Hotlist

Over Tante Lin

Hallo lieve koks en kokkinnen! Eens per maand stel ik een lijst samen met het lekkerste en leukste nieuws. Mijn Culinaire Hotlist is natuurlijk helemaal gratis en voor niets. Want

eten + delen = keukengeluk. Ja, waar of niet? Vul hieronder snel je naam en e-mailadres in en ik zet je per direct op de hotlist!

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leeg