Dahoen djeroek poeroet, ofwel limoenblad, geeft een frisse, basilicumachtige smaak

Djeroek Poeroet

Wilde limoen

Dahoen djeroek poeroet, ofwel limoenblad, geeft een frisse, basilicumachtige smaak

Djeroek Poeroet

Wilde limoen

De djeroek poeroet of Citrus Hystrix is een boom die voorkomt in Zuidoost-Azië. De djeroek ofwel limoen is de vrucht en dahoen is blad. Beide worden in de Indonesische keuken veel gebruikt.

De limoen is zo’n 7 cm. groot. Rijp is het vruchtje groen tot groengeel van kleur. De schil is een beetje pokdalig en het vruchtvlees is zuur van smaak, aan de bittere kant. Djeroek poeroet wordt veel gebruikt bij visgerechten en voor in de satehsaus.

De moderne schrijfwijze in Bahasa Indonesia is jeruk purut

 

Nutrition Facts
Djeroek Poeroet
Amount Per Serving (100 g)
Calories 30
% Daily Value*
Fat 0g0%
Saturated Fat 0g0%
Cholesterol 0mg0%
Sodium 2mg0%
Potassium 102mg3%
Carbohydrates 10g3%
Fiber 2g8%
Sugar 1g1%
Protein 0g0%
Vitamin C 29.1mg35%
Calcium 33mg3%
Iron 0.6mg3%
* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid op basis van 2000 kcal/dag.

Deze post delen?

De Culinaire Hotlist

Over Tante Lin

Hallo lieve koks en kokkinnen! Eens per maand stel ik een lijst samen met het lekkerste en leukste nieuws. Mijn Culinaire Hotlist is natuurlijk helemaal gratis en voor niets. Want

eten + delen = keukengeluk. Ja, waar of niet? Vul hieronder snel je naam en e-mailadres in en ik zet je per direct op de hotlist!

Dahoen djeroek is ook bekend onder de namen kamferblad en limoenblad
Dahoen djeroek ruikt en smaakt naar frisse limoen

Recepten met Djeroek Poeroet

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leeg