![dahoen-djeroek-poeroet-1-800px Dahoen djeroek poeroet, ofwel limoenblad, geeft een frisse, basilicumachtige smaak](https://www.tantelin.nl/wp-content/uploads/2019/01/dahoen-djeroek-poeroet-1-800px.jpg)
Djeroek Poeroet
Wilde limoen
![dahoen-djeroek-poeroet-1-800px Dahoen djeroek poeroet, ofwel limoenblad, geeft een frisse, basilicumachtige smaak](https://www.tantelin.nl/wp-content/uploads/2019/01/dahoen-djeroek-poeroet-1-800px.jpg)
Djeroek Poeroet
Wilde limoen
De djeroek poeroet of Citrus Hystrix is een boom die voorkomt in Zuidoost-Azië. De djeroek ofwel limoen is de vrucht en dahoen is blad. Beide worden in de Indonesische keuken veel gebruikt.
De limoen is zo’n 7 cm. groot. Rijp is het vruchtje groen tot groengeel van kleur. De schil is een beetje pokdalig en het vruchtvlees is zuur van smaak, aan de bittere kant. Djeroek poeroet wordt veel gebruikt bij visgerechten en voor in de satehsaus.
De moderne schrijfwijze in Bahasa Indonesia is jeruk purut
Deze post delen?
De Culinaire Hotlist
Hallo lieve koks en kokkinnen! Eens per maand stel ik een lijst samen met het lekkerste en leukste nieuws. Mijn Culinaire Hotlist is natuurlijk helemaal gratis en voor niets. Want
eten + delen = keukengeluk. Ja, waar of niet? Vul hieronder snel je naam en e-mailadres in en ik zet je per direct op de hotlist!
![dahoen-djeroek-poeroet-2-327px Dahoen djeroek is ook bekend onder de namen kamferblad en limoenblad](https://www.tantelin.nl/wp-content/uploads/2019/01/dahoen-djeroek-poeroet-2-327px.jpg)
![dahoen-djeroek-poeroet-4-327px Dahoen djeroek ruikt en smaakt naar frisse limoen](https://www.tantelin.nl/wp-content/uploads/2019/01/dahoen-djeroek-poeroet-4-327px.jpg)