Nasi Merah

Rode (of bruine) zilvervliesrijst

Rode rijst is een langkorrelige rijstsoort uit Thailand, vergelijkbaar met jasmijnrijst, maar ongepeld, dus wat dat betreft beter vergelijkbaar met zilvervliesrijst, maar dan wel lekker. Rode rijst heeft een stevige beet en een nootachtige smaak. Liefst koel, donker en luchtdicht bewaren.

Voor het beste resultaat de rijst eerst een half tot twee uur voorweken in koud water. Wel even afspoelen voor gebruik en dan koken in de verhouding 1 kopje rijst op 2-2½ kopjes water. Het zal iets langer duren dan gewone witte rijst, een minuut of 40 in plaats van 30.

Nutrition Facts
Nasi merah
Amount Per Serving
Calories 362 Calories from Fat 27
% Daily Value*
Fat 3g5%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 4mg0%
Potassium 268mg8%
Carbohydrates 76g25%
Fiber 3g13%
Protein 8g16%
Calcium 33mg3%
Iron 2mg11%
* Percentage Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid op basis van 2000 kcal/dag.

Deze post delen?

De Culinaire Hotlist

Over Tante Lin

Hallo lieve koks en kokkinnen! Eens per maand stel ik een lijst samen met het lekkerste en leukste nieuws. Mijn Culinaire Hotlist is natuurlijk helemaal gratis en voor niets. Want

eten + delen = keukengeluk. Ja, waar of niet? Vul hieronder snel je naam en e-mailadres in en ik zet je per direct op de hotlist!

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leeg