Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.34
van
3
beoordelingen
Witte kleefrijst (ketan)
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
40
minuten
min
Tijd om te weken
8
uur
uur
Totale tijd
50
minuten
min
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Indonesisch
Servings:
4
Calories:
277
kcal
Ingrediënten
300
g
ketan
Instructies
Kleefrijst eerst minimaal 8 uur weken alvorens te koken of te stomen!
Breng water aan de kook (0.75 beker water op 1 beker rijst)
Voeg de rijst toe en roer (voeg indien gewenst een snufje zout toe)
Laat 15 minuten zachtjes koken met gesloten deksel
Zet het vuur uit en laat enkele minuten staan alvorens te serveren
Alternatieve bereiding
De kleefrijst kun je na het weken ook 30-40 minuten in een rijststomer garen.
Notities
Een beker ongekookte kleefrijst geeft ca. 1,75 bekers gekookte kleefrijst.
Nutrition
Calorieën:
277
kcal
|
Koolhydraten:
61
g
|
Eiwit:
5
g
|
Vet:
0
g
|
Verzadigd vet:
0
g
|
Cholesterol:
0
mg
|
Natrium:
5
mg
|
Kalium:
57
mg
|
Vezels:
2
g
|
Suiker:
0
g
|
Calcium:
8
mg
|
IJzer:
1.2
mg